Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Een magische droom

Door Debby

Eén keer per jaar maak ik een uitstapje met mijn gezin naar een pretpark voor een paar uurtjes. Dat kost mij qua gezondheid enorm veel. Maar het levert mij zoveel plezier en een mooie herinnering
op dat ik dat er graag voor over heb.

Ik zou ook zo graag eens naar Disneyland Parijs willen gaan. Ik houd van Disney, magie/fantasie, pretparken en bovenal van iets leuks doen met mijn gezin. Hier zou dat allemaal samen komen. Maar mijn gezondheid kan dat nu echt niet aan, dus (dag-)droom ik er veel over.

In mijn jeugd ben ik er wel eens geweest en ik vond het daar echt magisch! Ik dacht dat ik mijn herinneringen misschien wat had geromantiseerd. Maar toen ik student was ben ik nog eens met wat familie naar Disneyland Parijs geweest. Het was wel kleiner dan in mijn herinnering maar nog net zo magisch. Ik genoot ervan!

Ik denk er wel eens over of het toch niet al mogelijk is om deze droom tot uitvoering te brengen. Maar ik moet altijd weer concluderen dat het er nu gewoon echt niet in zit. De reis zou er lichamelijk al teveel inhakken.

Ik zou natuurlijk in delen kunnen reizen naar Parijs maar dan nog zou deze reis mijn gezondheid een beste optater geven. De eerste dagen zou ik daar niks kunnen doen maar moeten rusten. Bovendien beleef ik pretparken nu anders dan toen ik gezond was. Ik kan niet anders dan zo’n dag doorbrengen in een rolstoel omdat lopen zo lang niet gaat.

Bovendien was vroeger geen attractie mij te gek. Maar nu schopt zo’n attractie met bijbehorende adrenaline behoorlijk wat van mijn lichaamssystemen in de war. Dus zou ik aan veel attracties niet deel kunnen nemen maar wachtend en kijkend langs de zijlijn moeten doorbrengen.

En wat dacht je van al die prikkels op een dag door alles wat er de hele dag te zien en horen is in zo’n park? Ik zou na een uurtje kapot zijn! En vaak bezoek je zo’n park als Disney niet één dag maar meerdere dagen. Ik denk niet dat ik dat goed zou doorstaan en kan rekenen op een flinke (blijvende) terugval. Op deze manier hoeft het van mij niet.

Het kan niet anders dan dat het zal tegenvallen. De magische bubbel zou uiteenspatten. Zonde! Daarom houd ik hem nog even lekker in stand. Ik dagdroom er regelmatig over. En…. niet lachen… ik zoek er soms zelfs plaatjes en filmpjes over op en dan waan ik me voor even in Disneyland Parijs. Ik zie me daar dan natuurlijk voor me met mijn gezin samen, de zon schijnt uiteraard, het is een aaneenschakeling van hoogtepunten en ik ‘huppel’ door het park want in mijn dagdroom ben ik kerngezond. 

Ik droom dus nog rustig even verder en houd hoop! En mocht het ooit gebeuren dat mijn ziekte te genezen is of ik sterk kan verbeteren, dan weet ik het wel! Dan ga ik al het leuks wat ik de afgelopen jaren heb moeten missen eens even flink inhalen. En één van de eerste dingen die ik doe, is een reisje boeken. Uiteraard naar Disneyland Parijs. En dan denk ik terug aan deze geschreven tekst en zeg ik: “Dat was toen nog een droom die onmogelijk leek. En moet je nu eens zien. Hij is toch nog uitgekomen!” Dat zou toch fantastisch zijn?

En wat is jouw grote (of kleine) droom? Als gezondheid en financiële middelen geen rol spelen, wat zou jij dan het allerliefste doen? 


 
E-mail