Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Marleen

"Ik ben in 1984 geboren in de Achterhoek, inmiddels dus 33 jaar. Na ruim 27 jaar ben ik vertrokken naar het westen van Nederland en ben ik in West-Friesland gaan wonen samen met mijn man. Mijn motto in het leven, altijd positief blijven en zoeken naar oplossingen en genieten van de kleine dingen in het leven! Dat heeft me in mijn nogal hectische, niet altijd even leuke, leven heel ver gebracht.

Vroeger schreef ik veel in mijn dagboeken, ja inderdaad, inmiddels is het een hele stapel geworden. Tegenwoordig blog ik op mijn eigen website, www.oliba.nl, naast mijn blog vindt je op mijn website ook vele foto’s. Dit is één van mijn hobby’s, naast fotografie vind ik het heerlijk om buiten te zijn samen met mijn hond Damaris aan het water, of bezig in mijn broeikas met mijn groenten. Als het koud en nat is dan maak ik graag tekeningen, dromenvangers of lees een boek. 

Mijn blog is begonnen toen mijn longen met sprongen achteruit gingen, dit is inmiddels ruim 2 jaar geleden. Jep, deze levensgenieter heeft ook een chronische ziekte, al zie je het niet aan me. Ik heb ernstige intrinsiek astma met forse bronchiale hyperreactiviteit, niet sinds 2 jaar, al sinds mijn jeugd ben ik geregeld benauwd, vanaf mijn 24e begon ik met het regelmatig innemen van longmedicatie. Sinds een jaar of 4 loop ik bij de longarts en heb ik 2 jaar geleden moeten revalideren bij Heideheuvel, wat kwam ik hier goed uit!

Tot september afgelopen jaar ging het goed, natuurlijk had ik wel slechte momenten, maar die waren te overzien. Inderdaad, ik schrijf tot september afgelopen jaar, toen kreeg ik voor mijn blaasontsteking een antibioticakuur die niet de eerste keus zou moeten zijn voor longpatiënten, dezelfde dag belandde ik op de spoed en nog altijd ben ik verre van mijn oude niveau met als gevolg dat ik inmiddels op de wachtlijst sta bij de longprofessoren om te kijken of er nog iets aan te doen is.

Naast mijn astma heb ik de nodige klachten omtrent mijn gezondheid, dit is helaas allemaal door de astma en de medicijnen die ik gebruik, zo ben ik vaak en veel heel erg moe, soms incontinent door de astma aanvallen, en gaat mijn stoelgang erg moeizaam.

Gelukkig ben ik Marleen en niet ernstige intrinsiek astma met forse bronchiale hyperreactiviteit.
Gelukkig ben ik Marleen en altijd positief blijven en zoeken naar oplossingen 
Gelukkig ben ik Marleen en kan ik genieten van de kleine dingen in mijn leven en van mijn hobby’s.

Heel veel leesplezier in het kijkje van mijn leven!"

Columns: 
Gal-gen-humor
Benauwde pijn

 
E-mail