Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Een Droomdag voor gezinnen met een zieke ouder

Stichting Droomdag verzorgt Droomdagen voor gezinnen met kinderen, waarvan één van de ouders langdurig of ongeneeslijk ziek is én het jongste kind onder de 16 jaar is. Stichting Droomdag, opgericht in 2011 door Mary van Dueren, een ongeneeslijk zieke moeder met een jong gezin, is uniek in Nederland. Naast het bestaan van vele stichtingen die zich richten op zieke kinderen, bestaat er naast Stichting Droomdag geen stichting in Nederland die zich richt op zieke ouders en het daarmee verbonden gezin.

Een Droomdag is een dag die volledig verzorgd wordt voor het gezin, afgestemd op de wensen en dromen van ieder gezinslid en waarbij rekening gehouden wordt met de fysieke mogelijkheden van de zieke ouder.

Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een dag waar het gezin naar uit kan kijken. Een dag die bol staat van het SAMEN onbezorgd plezier beleven. Een dag die volledig wordt vastgelegd in beeld en geluid, wat een waardevolle herinnering vormt voor de gezinnen. Niet alleen aan een prachtige dag, maar bovenal ook aan hun zieke ouder.

Voorafgaand aan de organisatie van een Droomdag gaan vrijwilligers in gesprek met het gezin om hun dromen en wensen te inventariseren. Vervolgens wordt er een dag georganiseerd die volledig daarbij aansluit. 
En dan de dag zelf, de dag vindt plaats op Center Parcs de Eemhof in Zeewolde. Dit in warme samenwerking met Stichting Opkikker die dagen verzorgd voor gezinnen waarvan een kind ziek is.

Het programma van de dag is voor het gezin een complete verrassing, zij vallen van de ene verbazing in de andere. Twee vrijwilligers zijn deze dag aangewezen als begeleiders van het gezin en zorgen ervoor dat zij nergens om hoeven te denken, alles wordt verzorgd.

Helikoptervlucht
Voorbeelden van activiteiten op de dag zijn: een helikoptervlucht, de politie helpen met het vangen van een boef, de brandweer helpen met blussen, een rit in de limousine of sportwagen, verwend worden in de beautysalon, rondgereden worden als een prinses in een koets, een fotoshoot, kortom: teveel om op te noemen en alles draagt bij aan een onvergetelijke, onbezorgde Droomdag!

Het werk dat er ligt binnen Stichting Droomdag wordt gedragen door de warme inzet en betrokkenheid van vrijwilligers. De stichting ontvangt geen subsidies, waardoor zij volledig afhankelijk zijn van donaties van derden en sponsoring. Droomdag is erg dankbaar dat zij in de afgelopen jaren in staat is geweest ruim 160 gezinnen hun eigen Droomdag te laten beleven. 

Voor meer informatie over bijvoorbeeld het werken als vrijwilliger, het organiseren van een actie of het aanmelden van een gezin; kijk dan op www.stichtingdroomdag.nl, mail naar info@stichtingdroomdag.nl of bel telefoonnummer 085 – 4890674.

 

 
E-mailen
Instagram