Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Leven met lichamelijke klachten en/of beperkingen

<<< Ingezonden artikel van Lisette Pels >>>


Hallo allemaal, 
Naast partner, dochter, zus, tante, vriendin en arts niet-praktiserend, ben ik gewoonweg een vrouw met (onzichtbare) lichamelijke klachten. Ik zou het heel mooi vinden als ik in de toekomst mijn kennis, ervaring en inzichten kan en mag inzetten om mensen met lichamelijke klachten of beperkingen te ondersteunen bij het creëren van een leven dat bij hen past. Een leven waarin men balans, plezier en voldoening ervaart, bevredigende en waardevolle relaties heeft, talenten kan benutten en van betekenis kan zijn voor de mensen om zich heen.

Enquête
Om een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van mensen met lichamelijke klachten of beperkingen (ongeacht de oorzaak: ziekte, behandeling, ongeval, stress/burnout, (deels) onbekende of andere oorzaak) heb ik een aantal maanden geleden een korte vragenlijst gemaakt.Deze heb ik al eens mogen verspreiden via de Stichting Onzichtbaar Ziek. Naar aanleiding daarvan mocht ik meer dan 170 ingevulde enquêtes terug ontvangen waarvoor ik erg dankbaar ben. 

Uitkomsten
Op de vraag waar men nog wel wat steun of adviezen bij kan gebruiken, gaf zo’n 47% aan deze te kunnen gebruiken bij het herkennen, erkennen en/of uiten van fysieke, emotionele en mentale grenzen, 45% bij onbegrip, 44% bij acceptatie en 38% bij het vinden van een voor hem/haar ‘optimale’ dagstructuur. Ruim 53% kon nog steun of adviezen gebruiken bij het vormgeven van het leven op een manier die bij hem/haar past, waarin men balans, plezier en voldoening ervaart, bevredigende relaties heeft en van betekenis kan zijn voor de mensen om zich heen. Wellicht herkent u zich hier in, wellicht ervaart u het anders.

Vraag
In overleg met de Stichting Onzichtbaar Ziek, deel ik hierbij de enquête nogmaals. Ik zou het erg fijn vinden als u de enquête, wanneer u hem niet al heeft ingevuld, zou willen invullen. Het invullen duurt zo’n 3-5 min. Op de eerste pagina vertel ik iets over mezelf en het doel van de vragenlijst. Je kan dan natuurlijk nog besluiten de vragenlijst wel of niet in te vullen. Invullen kan ook anoniem. Gegevens en antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. 

U vindt de enquête hier: https://www.survio.com/survey/d/ P8Z6Q5E9G8P1S0P1B  

Alvast bedankt!
Vriendelijke groet,Lisette Pels


 
E-mailen
Instagram