Stichting Onzichtbaar Ziek
 

ME Centraal 

ME Centraal, een platform opgezet voor en door mensen die meer duidelijkheid en heldere communicatie willen over de ziekte ME, nam onlangs contact met ons op voor een introductie. Hieronder het resultaat dat we graag met jullie delen: 
____
Onzichtbaar Ziek
....

..zou op veel ME-patiënten kunnen slaan: er buiten –als dat al nog gaat- niet (al te) ziek uitzien, binnen zichtbaarder lijden.

Onzichtbaar Ziek is ook een wall die veel ME-patiënten kennen, maar misschien velen ook niet. Of jij er wat aan hebt, zie je gauw genoeg op de door ons van harte aanbevolen wall: https://www.facebook.com/Onzichtbaarziek/ die al door bijna 30.000 mensen is geliket.
Onlangs deed OZ een oproep tot het inzenden van columns om een boekje samen te stellen http://bit.ly/2u1p5Co
We vroegen eigenaresse Marnel om een introductie, en dit is wat zij schreef:

“De stichting Onzichtbaar Ziek is een initiatief dat op een moderne en positieve manier meer begrip, kennis, erkenning, herkenning en ondersteuning wil bieden voor mensen met een onzichtbare ziekte, aandoening of beperking . We hebben een website en YouTube/kanaal en zijn actief op fb. Daar delen we oa relevante nieuwsberichten, ervaringsverhalen van lotgenoten en columns/blogs.
Ook kunnen mensen via ons, al dan niet anoniem, vragen aan lotgenoten stellen. Dankzij een samenwerking met een juridisch adviesbureau kunnen we onze lezers tevens helpen met rechtsbijstand in bv UWV-kwesties.
We willen graag benadrukken dat we onafhankelijk zijn. Daarnaast draaien we volledig op vrijwilligers. Om ons werk te kunnen blijven doen staan we open voor sponsoring en donatie. Kijk voor meer info op www.onzichtbaarziek.nl.

--------

Enkele weken geleden kondigde Marnel aan dat zij om gezondheidsredenen per direct moest stoppen met OZ. Op onze vraag wat haar bewogen heeft toch door te gaan, kregen we het volgende ontroerende antwoord. We mochten het inkorten, maar dat zou er alleen maar afbreuk aan doen:

“Door de vele kaarten, bloemen, brieven,, veel tranen van lezers, veel privéberichten en mail, vriendschapsverzoeken en het zelf ondervinden hoe nodig het is.
Ik heb geprobeerd een opvolger te vinden, het is veel werk, mislukt. Ik ben een werker en in overleg met mijn gezin, artsen en de vrijwilligers die weer graag mee zouden doen, ben ik rustig begonnen om te kijken hoe… en het was een warm bad en wat een liefde kreeg ik.
Ik pas nu nog steeds op, maar kom nog zelden buiten en dit geeft me kracht en energie om elke dag aan te gaan…… ik zie wat elke dag brengt en nu voel ik nog dat ik leef. Ik kan niet niets doen.”

Onzichtbaar Ziek post ook met regelmaat berichten van ME Centraal die zij in hun concept vinden passen. Andersom houden wij ook in de gaten of er bij OZ iets voor ons moois en nuttigs te ‘halen’ valt.

-------
Wij danken ME Centraal voor de aandacht en wensen ze veel succes! 
Klik hier voor hun website en Facebookpagina


 
E-mailen
Instagram